Curs 2022-2023

FEP Sant Josep Oriol hem participat en la celebració del Liceu, com Escola Vinculada.

https://www.conservatoriliceu.es/noticies/escoles/90-aniversari-creacio-primeres-escoles-filials/

Curs 2021-2022

PROGRAMA DE RENDIMENT I ÈXIT ESCOLAR

Fundació de Música Ferrer-Salat, Fundació Conservatori del Liceu i l'Hospital de Sant Joan de Déu

Benvolgudes famílies,

Com ja sabeu, durant els últims anys s’està desenvolupant a la nostra escola el Projecte de Primària Musical de la Fundació Conservatori del Liceu.

En aquest present curs 2021-2022, les Fundacions de Conservatori del Liceu i la Fundació de Música Ferrer Salat han signat un conveni amb l’Hospital Sant Joan de Déu per desenvolupar, conjuntament amb el projecte musical, el Programa de Rendiment i Èxit Escolar “SJD MIND Escoles” que té, com a objectiu principal, la millora de l’aprenentatge i la prevenció de les alteracions de conducta en els/les alumnes/as amb dificultats escolars.

El Programa de Rendiment i Èxit Escolar “SJD MIND Escoles” consta, inicialment, de dues fases: Cribratge i Diagnòstic que es desenvolupen, en la seva totalitat, en horari lectiu i en la mateixa escola, sense desplaçaments dels alumnes.

FASE de CRIBRATGE:

La primera fase, Cribratge, es realitza de manera voluntària (amb el consentiment signat dels pares o tutors), a tots els/les alumnes/as d’Educació Primària amb l’objectiu de detectar els alumnes que poden presentar símptomes relacionats amb problemes del desenvolupament i l’aprenentatge.

Es lliurarà a tots els participants un informe amb els resultats dels cribratge i, si el resultat del cribratge és positiu, s'informarà per escrit als familiars o tutors i al centre escolar que l'alumne/a hauria d’iniciar un procés diagnòstic.

FASE de DIAGNÒSTIC:

La segona fase, Diagnòstic, es realitza de manera voluntària (amb el consentiment signat dels pares o tutors), als alumnes/as d’Educació Primària que hagin donat positiu en la fase de Cribratge, amb l’objectiu de delimitar si presenten criteris per un diagnòstic de Trastorns del Neurodesenvolupament.

Es lliurarà a tots els participants un informe amb els resultats del diagnòstic i, si el resultat és positiu per a Trastorns del Neurodesenvolupament, s'informa per escrit als familiars i al centre escolar que l'alumne/a hauria d’iniciar un tractament especialitzat.

El proper dia 2 de novembre, a les 18h el Dr. Miquel Casas realitzarà una reunió telemàtica per a totes les famílies interessades en aquest projecte.

A partir del dia 3 de novembre i fins el dia 8 es podrà entregar l’autorització degudament emplenada per tal que el vostre fill/a participi en aquest projecte. A partir d’aquest dia s’entregaran uns qüestionaris a les famílies i als mestres dels alumnes i aquests s’hauran de retornar, com a molt tard, el dia 18 de novembre. Abans de les festes de Nadal s’informarà a les famílies de quins alumnes haurien de passar a la fase de diagnòstic després de festes.


Si voleu saber-ne més d’aquest programa, podeu visitar la pàgina web

https://www.sjdhospitalbarcelona.org/ca/sjd-mind-escoles

Gràcies per la vostra col·laboració!!!

Octubre de 2021


Curs 2020-2021

ODS 5 - Igualtat de gènere

Concert de pianistes - Sant Josep Oriol 2021

Cantates del Liceu - Sant Josep Oriol 2021

JORNADA SOLIDÀRIA

26, 27 i 28 de maig de 2021

CAMPAMENTS SANT JOSEP ORIOL

19-20 i 21 de maig de 2021

CARTELL PROMOCIÓ DEL CASAL (1).pdf

Anunci del casal d'estiu SJO 2021: Hi havia una vegada...

13 d'abril de 2021

TREBALLEM LA SOSTENIBILITAT A L'ESCOLA

Un dels objectius del nostre projecte triennal de sostenibilitat és ambientalitzar el currículum, és a dir, treballar la sostenibilitat de forma transversal des de totes les àrees i classes. Aquest curs hem decidit treballar la sostenibilitat a l'escola a partir dels ODS, OBJECTIUS de DESENVOLUPAMENT SOSTENIBLE. La comissió Escarola de Cicle Superior va decidir començar per l'ODS 14: vida submarina. I ens va proposar un repte...

A la secció "Vídeos" trobareu el resultat del treball dels diferents cursos.

L’ ESCOLA SANT JOSEP ORIOL FA 100 ANYS!!!

Aquest és un curs especial per a la nostra escola: Sant Josep Oriol ha fet 100 anys!!!

Això ha estat possible gràcies a totes les persones que amb la seva confiança, implicació, dedicació i compromís han mantingut l’escola plena de vida durant aquests anys. Amb l’ esforç de tots plegats hem aconseguit fer de SJO una escola familiar, acollidora i de referència al barri, de la que ens sentim molt orgullosos.

Per molts i molts anys, Sant Josep Oriol!!!

CELEBREM EL DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA

29 de gener de 2021

L’ ESCOLA SANT JOSEP ORIOL FA 100 ANYS!!!

6 de gener de 2021

Aquest és un curs especial per a la nostra escola: Sant Josep Oriol ha fet 100 anys!!!

Això ha estat possible gràcies a totes les persones que amb la seva confiança, implicació, dedicació i compromís han mantingut l’escola plena de vida durant aquests anys. Amb l’ esforç de tots plegats hem aconseguit fer de SJO una escola familiar, acollidora i de referència al barri, de la que ens sentim molt orgullosos.

Per molts i molts anys, Sant Josep Oriol!!!

Millorant la qualitat de l'aire de la nostra Escola!

19 de novembre de 2020

La nostra Escola ja fa temps que està molt conscienciada i preocupada per la qualitat de l’aire que respirem, el nostre barri és un dels barris amb més contaminació de Barcelona. Des del curs passat formem part de la microxarxa Escola Respira que és un projecte d’investigació sobre la qualitat de l’aire i que ens permet saber i entendre més coses sobre la contaminació de l’aire i com lluitar contra ella. Tot això, sumat a la pandèmia actual, ha fet que l’Escola decidís instal·lar 10 màquines purificadores d’aire amb filtre HEPA i sistema ActivePure*, de les quals 9 son els Purificadors Pure&CIean* i l’altre és el Purificador Beyond Guardian Air.

Aquesta adquisició ha estat possible gràcies al suport econòmic de l’AMPA de l’Escola que ha permès fer front a la important despesa que ha suposat la compra d’aquests aparells purificadors de l’aire.

Des de l’Escola volem donar les gràcies a totes les famílies i, en especial, a la Junta de l’AMPA, per vetllar per la salut de tots i ajudar-nos a respirar un aire millor!

L' Escola es posa en marxa

1 de setembre de 2020

Bon dia a tothom!

Ja fa dies que estem treballant per tenir-ho tot a punt i que la nostra Escola sigui l'espai acollidor, dinàmic i alegre de sempre. Per tal d'ajudar-vos en l'inici d'aquest curs singular, hem preparat un vídeo i uns documents (Pla d'organització del centre curs 20-21, organització del menjador curs 2021) que podreu trobar a la secció DOCUMENTS. És molt important que mireu el vídeo i llegiu els documents amb atenció. Això ens ajudarà a tots a fer més fàcil el dia a dia a l'Escola.

Com cada any, donem la benvinguda a les famílies noves a l'Escola i desitgem un bon curs a tothom!